| Ons seizoen bepaalt primair welke ingrediënten ik gebruik. Alleen producten op hun best gebruik ik voor mijn gerechten |

Pieter de Ronde, Meesterkok (april 2009)

 

Welkom op de website van Pieters Restaurant in Bergambacht en wat fijn dat u in ons bent geïnteresseerd.

Intro: Na de opening van ons restaurant in mei 2014 kunnen wij spreken van een start waar wij alleen maar van konden dromen. Bekroond met een Michelinster in 2021 en met mooie recensies in de diverse media, 3 x TTT in De Telegraaf , in ons openingsjaar winnaar van de A.D. Gouden Pollepel Groene Hart en directe opname in de belangrijkste culinaire gidsen als de:

Guide Michelin NL 1 ster / 2021 | Gault&MillauNL 14,5 pnt./2 toques | Lekker 500; drempel top 100

PIETERS RESTAURANT: Ons intieme restaurant staat midden in de mooie Krimpenerwaard en staat garant voor Puur Genieten. Een heerlijk avondje uit en daarbij culinair in de watten gelegd worden. Wekelijks wordt er een afwisselende kaart samengesteld, afgestemd op de vooral topverse inkoop van zoveel mogelijke lokale ingrediënten en op het seizoen gericht.

- Bij mooi weer serveren wij onze lunch en/of diner in onze heerlijke terrastuin in de Krimpenerwaardse buitenlucht.-

PIETERS KEUKEN: Mijn stijl vertaalt zich in eenvoud op basis van absolute versheid en topkwaliteit. Ik laat de producten spreken en herkenbaar blijven op het bord, natuurlijk aangekleed met boeiende condimenten. Ik hanteer ‘de kunst van het weglaten’. Altijd met respect voor traditie en passie voor goed koken. Groenten krijgen bij mij zeker geen bijrol. De Krimpenerwaard is namelijk mijn achtertuin waar mijn groenten, kruiden en vlees zo veel mogelijk vandaan komen met een royaal aanbod van al het wenselijke; daar ben ik dagelijks naar op zoek en koop in zoals ik kook: kritisch, herkenbaar en ambachtelijk.

PIETERS WIJN: Onze wijnen in de kelder komen uit de landen die mijn wijze van koken erg inspireren: Frankrijk en Italië. Natuurlijk zijn er meer interessante wijnlanden in de wereld. Maar ik hou het graag goed en dichtbij want beide landen bieden een variëteit die naadloos is te combineren met al mijn gerechten. En ja, natuurlijk zijn er uit onze kelder ook mooie Franse en Italiaanse wijnen per glas te krijgen.