| Ons seizoen bepaalt primair welke ingrediënten ik gebruik. Alleen producten op hun top kies ik voor mijn gerechten |

   -Pieter de Ronde, Meesterkok

 

WELKOM 

Na de opening van ons restaurant in mei 2014 kunnen wij spreken van een start waar wij alleen maar van konden dromen. Mooie recensies in de diverse media, winnaar van de A.D. Gouden Pollepel Groene Hart en opname in de belangrijkste culinaire gidsen. 
Dank u nog steeds heel hartelijk daarvoor! 
 
PIETERS RESTAURANT
Ons restaurant met plaats voor 28 gasten staat voor Puur Genieten. Een avondje uit en daarbij culinair in de watten gelegd worden. Wekelijks wordt er een afwisselende  kaart samengesteld, afgestemd op de vooral verse inkoop van diverse ingrediënten die alleen top moeten zijn en daar kun je vaak, bij bereiding – maar dat is geen regel – een mediterraan karakter in herkennen; 'culinaire afkomst' verloochent zich niet. Zin in drie, vier of vijf, of doen we zes of zeven gerechtjes? Het is aan u.
- Bij mooi weer serveren wij natuurlijk onze lunch en/of diner in onze heerlijke terrastuin in de Krimpenerwaardse buitenlucht.-
   
PIETERS KEUKEN
Mijn stijl vertaalt zich in eenvoud op basis van absolute versheid en topkwaliteit. Ik laat de producten spreken en herkenbaar blijven op het bord, natuurlijk aangekleed met boeiende condimenten. Ik hanteer ‘de kunst van het weglaten’. Altijd met respect voor traditie en passie voor goed koken. Groenten krijgen bij mij zeker geen bijrol. De Krimpenerwaard is namelijk mijn achtertuin waar mijn groenten, kruiden en vlees zo veel mogelijk vandaan komen met een royaal aanbod van al het wenselijke; daar ben ik dagelijks naar op zoek en koop in zoals ik kook: kritisch en ambachtelijk. 
 
PIETERS WIJN
Onze wijnen in de kelder komen uitsluitend uit landen die mijn wijze van koken inspireren: Frankrijk en Italië. Natuurlijk zijn er meer interessante wijnlanden in de wereld. Maar ik hou het graag goed en dichtbij want beide landen bieden nu eenmaal een variëteit die naadloos te combineren is met al mijn gerechten. En ja, natuurlijk zijn er uit onze kelder ook mooie Franse en Italiaanse wijnen per glas te krijgen.